RINI HUT

BURGERHULPVERLENER

In maart 2010 is DB Rune begonnen met de voorbereidingen voor een dekkend netwerk van AED's en vrijwilligers in Ruinen. Al vanaf dat begin is Rini actief als burgerhulpverlener. Een groot aantal oproepen heeft hij actief meegedaan. Hier zijn verhaal waarom hij het belangrijk vind burgerhulpverlener te zijn.


'Voordat ik met pensioen ging was ik beheerder van het sportpark in Ruinen (zowel sporthal als de voetbalvelden). Ik kwam dus veel in contact met de mensen. Daardoor krijg je soms ook te maken met noodsituaties.


Bij een reanimatie worden burgers opgeroepen om hulp te bieden aan iemand met een hartstilstand. Jij bent er dan bijna altijd eerder dan de hulpdiensten. In zo'n situatie wil ik ook graag kunnen helpen. Want je hebt misschien ook te maken met omstanders die niet weten hoe ze moeten handelen. Het volgen van een reanimatiecursus is daarom ook voor iedereen aan te bevelen. Met mijn verhaal hoop ik anderen te motiveren om zich als burgerhulpverlener aan te melden. Niet twijfelen, gewoon doen!


Stel dat iemand in jouw buurt een hartstilstand krijgt, hoe mooi is het dan als er mensen in de buurt zijn die kunnen helpen!


Als burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. Wanneer iemand 112 belt voor een reanimatie dan krijg je via je mobiel een oproep om zo snel mogelijk naar het slachtoffer te gaan. Als burgerhulpverlener ben je vaak veel sneller ter plaatse dan een ambulance. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal, de overlevingskansen zijn dan het groot als jij binnen die tijd de reanimatie begint en een AED aansluit.


Help ook mee en wordt ook BURGERHULPVERLENER!'


Rini Hut,

burgerhulpverlener

Terug naar Ervaringen, klik hier.