HARTSLAGNU

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem in Nederland. Wanneer iemand 112 belt voor een reanimatie dan stuurt de meldkamer direct de ambulances. Daarnaast wordt via het oproepsysteem HartslagNu de burgerhulpverlening opgestart.


Dit zijn mensen die kunnen reanimeren en die zich hiervoor vrijwillig hebben aangemeld. Er worden voldoende burgerhulpverleners opgeroepen. Dit is afhankelijk van de locatie, het aantal beschikbare vrijwilligers en het aantal beschikbare AED's. Het streven is om gemiddeld 5 burgerhulpverleners en 2 AED's ter plaatse te krijgen. Uiteraard worden er veel meer opgeroepen maar natuurlijk kan niet altijd iedereen.


Om het systeem optimaal te laten werken is het belangrijk dat er zo veel mogelijk burgerhulpverleners zijn. Wij roepen dan ook op om je aan te melden als burgerhulpverlener als je kunt reanimeren. Of om een reanimatiecursus te volgen zodat je kunt helpen.


Daarnaast is het belangrijk dat beschikbare AED's ook aangemeld zijn. Wanneer deze niet aangemeld zijn dan kunnen ze ook niet door de meldkamer ingezet worden. En dat zou zonde zijn als er wel in de nabijheid van een reanimatie een AED is maar deze niet bekend is en dus niet gebruikt kan worden.


Meer info over HartslagNu kun je vinden op hun website: www.hartslagnu.nl